Miraz Arin Kartal

Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılını kutlayacaktık, coşkuyla, neşeyle, heyecanla. Dünyayı ve ülkemizi saran salgın nedeniyle belki bu coşkumuzu, heyecanımızı dışarda, meydanlarda, sokaklarda gösteremeyeceğiz ama coşkumuzu da heyecanımızı da yitirmeyeceğiz. Daha bir coşkulu olacağız, meydanlar yoksa balkonlarımız var, sokaklar yoksa pencerelerimiz var, okullar yoksa evlerimiz var. Bulunduğumuz her yeri 23 Nisan coşkusuyla, 100. yıl heyecanıyla bayram yerine dönüştürmeliyiz ve bu bayramı tüm dünya çocuklarına, dünya barışına armağan etmeliyiz.

Ben 8 yaşındayım, Van’da yaşıyorum. Bu yıl CHP’nin düzenlediği 100. Yıl Yarışmaları kapsamında bir şiir yazarak ben de katıldım, şiirimi çok beğenerek yazdım ancak salgın nedeniyle bu yarışmaların da iptal edildiğini öğrendim, üzüldüm biraz. Ama üzüntümün bir önemi yok, 23 Nisan geldi işte. Neşelenmenin, sevinmenin, mutlu olmanın, heyecanlanmanın zamanı şimdi.

Başta ülkemiz olmak üzere bütün dünya çocuklarının “ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI” kutlu olsun.

Barış içinde bir dünya olsun.

Tüm dünya için sağlık ve esenlik olsun. 23 Nisan kutlu olsun…