Masal Ada Çivi

ATAMIZ ve 23 NİSAN

Bütün dünyanın özenerek izlediği bir milletiz. Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana bu topraklarda özgür yaşayabilen bağımsız bir vatanın evlatlarıyız.

Bağımsızlık, bir milletin yaşayabileceği en önemli unsurlardandır. Kurtuluş savaşı döneminde gönül veren atalarımızın, cepheye cephane taşıyan kadınlarımızın tek amacı; bağımsızlık ve egemenlikti. Bu uğurda canlarını hiçe sayan şehitlerimize minnet borçluyuz. Dünya liderleri arasında böyle güzel bir bayramı çocuklara armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür. O, hayatı boyunca çocuklara ve gençlere ayrı bir önem verirdi. Bununla ilgili birçok sözleri vardır. Bunlardan biri:

“Gençler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” sözüdür. 23 Nisan yalnızca ülkemiz çocuklarının değil çeşitli ülkelerden gelen çocukların da kutladığı milli bir bayramdır.

Bir çocuk olarak Mustafa Kemal Atatürk’e minnet duyuyor, saygıyla anıyorum. İzinde yürüyeceğime söz veriyorum.

Masal Ada Çivi 5/A