Kayra Kaan Köksal

DÜNYA ÇOCUKLARINDIR

Bugün şarkılarda söylendiği gibi en şerefli en mutlu gün. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir yandan ise Türkiye Cumhuriyeti’nin zor zamanlarında doğan demokrasi vi,halkın sesi olan TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) nin açılışının 100.yılını ülkece kutluyoruz ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anıyoruz. Peki sizce 23 Nisan sadece TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) nin açılışı mı? Tabiki de değil.23 Nisan dünya çocuklarının el ele verip barış ve sevgi için eğlenip, dans edip, güldüğü en büyük gündür.

Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün biz çocuklara ve ülkemize en büyük hediyesidir. Biz çocuklar Atatürk’ten aldığımız barış, özgürlük ve sevgi bayrağını göklere yükseltmeye devam edeceğiz. İlkelerini ve fikirlerini hep omuzumuzda taşıyacağız ve yükselteceğiz. Biz çocuklar Cumhuriyeti ve demokrasiyi Atatürk ilkeleri doğrultusunda daima yükselteceğiz. Özgürlüğü, insan haklarını, sevgiyi her zaman koruyacağız. Yurda ve cihana sulh (barış) yayacağız. Biz mermileri kitap, silahları kalem yapacağız. Savaşlara barış dünyaya umut olacağız. Bizi küçük görmeyin biz bir olup el ele verirsek bütün öldürücü silahlardan daha güçlü oluruz. Unutmayın ilim, sevgi, barış ve özgürlüğün karşısında hiçbir güç duramaz! Çünkü, sevgi kurtarır, barış iyileştirir, özgürlük yaşatır!

Biz çocuklar yeri geldiğinde Çanakkale’de şehit yeri geldiğinde karanlık günlere doğan güneş yeri geldiğinde ise demokrasi olduk. Dünya’ya barış olacağız. Savaşları susturup mermi yerine çiçek saçacağız etrafa. Kavga sesleri değil kahkaha sesleri yükselecek dünyamızdan. Biz bunu başarabiliriz. Çünkü biz güçlüyüz ve elbet bir gün kazanacağız. Dünyaya umut olacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk yolunda ve ilkelerinde yürüyerek yurtta sulh cihanda sulh sözünü benimseyerek bu sefer biz çocuklar Dünya Barışı olacağız.                                                                                                                                             Kayra Kaan KÖKSAL ,